Centrul
Medical
ANDODENT

Obstretica si Ginecologie

Tel.  0760.265.841 / 0766.054.002

Cabinetul de obstretica si ginecologie din cadrul Centrului Medical Andodent este coordonat de dr. Marin Mihaela.

obstretica si ginecologie la Centrul Medical Andodent Ploiesti

Obstretica si ginecologie

Obstetrica si ginecologia sunt două ramuri ale medicinei care se concentrează pe îngrijirea sistemului reproducător feminin.

Obstetrica – este ramura medicinei care studiază particularitătile si modificările produse în organismul femeii în contextul conceptiei si gestatiei, dezvoltării fătului intrauterin, nasterea, perioada postpartum, precum si metodele de profilaxie, tratament si conduita ratională în timpul sarcinii, nasterii si perioadei de lăuzie.

Ginecologia – este ramura medicinei care studiază metodele de diagnostic, tratament şi profilaxie a afecţiunilor sistemului genital feminin. 

Obstretica si ginecologie - echipamente moderne

   Centrul Medical ANDODENT din Ploiesti efectueaza investigatii in domeniul ginecologie si obstretica cu sistemul ecografic Voluson, lider mondial a GE Healthcare. Ecograful Voluson ofera in ginecologie, exact ceea ce se doreste de la un sistem cu ultrasunete: diagnostic ginecologic precis, flexibilitate, imagine superba. Mareste de 4 ori puterea de procesare pentru aplicatii avansate si creste eficienta fluxului de lucru.
    Se remarca prin:
– HDlive: o tehnologie care duce realismul anatomic la urmatorul nivel prin introducerea altor doua tehnologii inovatoare in domeniul ginecologie;
– HDlive Silhouette, care te ajuta sa faci o evaluare corecta a volumului unei sarcini in primul trimestru;
– HDlive Flow, prezinta structurile vasculare cu un realism anatomic net superior in comparatie cu tehnologiile deja existente.
  Pentru a va feri de probleme, Centrul Medical ANDODENT va pune la dispozitie servicii medicale si pachete de diagnostic si tratament in domeniul obstretica si ginecologie pentru cele mai frecvente boli, dar si investigatii pentru perioada sarcinii, ca sa aveti un bebelus sanatos.
    Va sugeram sa mergeti la ginecolog si daca nu sunteti bolnava!

Când se recomandă un consult la obstretica - ginecologie ?

  Ori de cate ori apar simptome noi, deranjante, cum ar fi durere abdominală, sângerare anormală, lipsa menstruatiei este important sa consultati un medic  ginecolog. În general, este recomandat ca o persoana să meargă o dată pe an la controlul ginecologic, dacă nu există alti factori care să determine vizite suplimentare.

  O altă situatie care necesită controale regulate, la anumite intervale, este sarcina. Dupa confirmarea sarcinii de catre medicul obstetrician confirmă acesta va recomanda viitoarei mame investigatiile suplimentare necesare, specifice fiecărui trimestru de sarcină si specifice fiecărei gravide si va monitoriza clinic si ecografic mama si viitorul bebelus.

 Controlul la cabinetul de ginecologie este recomandat sa se faca de la începerea vietii sexuale si consta in examinarea clinică si ecografică. În plus, se recomandă analize ginecologice de screening precum examen Babes Papanicolau pentru cancerul de col uterin sau mamografia pentru cancerul mamar în cazul pacientelor de peste 50 ani. O altă parte importantă a consultului o reprezintă consilierea cu privire la metodele de contraceptie sau vaccinare contra HPV.

Analize si investigatii recomandate

Analize ginecologice recomandate femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 si 30 de ani:
– Examen ginecologic – anual;
– Examen bacteriologic al secretiei vaginale -anual;
– Examen citologic Babes – Papanicolau – anual;
– Ecografie transvaginală – la recomandarea medicului. Este indicată în afectiunile uterului si ovarelor;

– Examen clinic al sânilor – o dată la 3 ani. Acest tip de examen este util ca metodă de depistare a nodulilor mamari ce ar putea fi precancerosi.

Analize ginecologice recomandate femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 si 40 de ani:

– Examen ginecologic  anual;
– Examen bacteriologic al secretiei vaginale – anual;
– Examen citologic Babes-Papanicolau – anual;
– Ecografie transvaginală – la recomandarea medicului;
– Examen clinic al sânilor – anual;
– Ecografie mamară  anual;
– Test HPV – la recomandarea medicului ginecolog.

Cancerul de col uterin - Centrul Medical Andodent

Cancerul de col uterin sau cancer cervical, este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer depistat in randul femeilor din intreaga lume. Este determinat de mutatiile din ADN-ul celular care duc la cresterea anormala a celulelor din mucoasa colului uterin si care au capacitatea de a invada sau de a se raspandi in alte parti ale corpului, daca boala nu este tratata. Pentru a fi tratat eficient, cancerul de col uterin trebuie descoperit in stadii incipiente, ideal chiar inainte ca boala sa inceapa sa se dezvolte – adica inainte ca celulele precanceroase sa evolueze in cancer.

Cauzele aparitiei cancerului uterin

  Cancerul de col uterin se dezvolta de obicei din modificari precanceroase prezente de peste 10-20 de ani. Infectia cu papilomavirusul uman (HPV) cauzeaza mai mult de 90% dintre cazurile de cancer cervical. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care au avut infectii cu HPV, nu dezvolta cancer de col uterin.

  HPV – Human Papilloma Virus – este un virus comun care se transmite prin contact sexual (vaginal, oral sau anal). Infectia persistenta cu HPV reprezinta cauza principala a cancerului de col uterin. Sunt descrise aproape 40 de genotipuri care pot fi localizate la nivelul organelor genitale atat la barbat, cat si la femeie, precum si in faringe si cavitatea bucala, determinand infectii asimptomatice.

  O persoana cu o infectie cu HPV nu va dezvolta neaparat cancer de col uterin sau orice alta forma de cancer, intrucat in majoritatea cazurilor sistemul imunitar elimina infectia din organism in aproximativ 2 ani, inainte ca acesta sa produca probleme de sanatate.

   De obicei, la femeile cu un sistem imunitar normal, boala are nevoie de 15-20 de ani pentru a se dezvolta. Aceasta perioada se reduce la doar 5-10 ani in cazul femeilor cu un sistem imunitar slabit.

Factori de risc

  • primul contact sexual la scurt timp dupa prima menstra prezinta un risc crescut de infectie cu HPV;
  • infectia cu virusul herpes hominis tip 2 (herpesul genital, HSV 2);
  • infectia HIV/SIDA;
  • infectia cu chlamydia;
  • istoric de boli cu transmitere sexuala;
  • schimbarea frecventa a partenerilor sexuali;
  • administrarea pe termen lung a contraceptivelor orale – riscul de cancer de col uterin creste pe masura ce femeile utilizeaza mai mult de 5 ani pilule anticonceptionale;
  • fumatul – femeile care fumeaza au un risc de 2 ori mai mare de a dezvolta cancer de col uterin fata de femeile care nu fumeaza;
  • supraponderalitatea si obezitatea- femeile supraponderale sunt mai susceptibile de a dezvolta adenocarcinom de col uterin;
  • nasterea primului copil inainte de varsta de 17 ani;
  • istoric familial de cancer de col uterin

SEDIUL CENTRAL

PUNCT DE LUCRU NR.1

PUNCT DE LUCRU NR. 2

PUNCT DE LUCRU NR. 3

Copyright © – 2021 Centrul Medical Andodent. Toate drepturile rezervate. Design by MCGM Web Design

sunati