Centrul
Medical
ANDODENT

Medicina de familie

Tel.  0760.265.841 / 0766.054.002

Medicina de familie Ploiesti

  Specialitatea medicina de familie se adreseaza adultilor pentru diagnosticarea si tratamentul de afectiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, osteoarticulare.
  Caracteristica importantă in ceea ce priveste  aceasta specialitate, care o deosebeşte de toate celelalte specialităţi, conferindu-i unicitate, este abordarea integrală a pacientului, cu toate problemele lui biologice, psihologice, sociale, culturale sau economice.
  Centrul Medical Andodent Ploiesti abordeaza pacientul monitorizat sau tratat în mediul lui de muncă şi viaţă, ţinând cont de toate particularităţile fiecărui individ.
  Medicina de familie este o disciplină academica si stiintifica, avînd propriul continut educational, activitate clinică si de cercetare bazată pe dovezi, precum si o specialitate clinică orientată către asistenta primară.

Medicii de familie

Medicii de familie sunt medici specialisti educati în conformitate cu caracteristicile disciplinei. Ei sunt medici personali, in principal responsabili pentru asigurarea de ingrijiri continue si comprehensive oricarei persoane care necesita asistenta medicala, fara deosebire de varsta, sex si boala. Ei îngrijesc persoana in contextul familial, comunitar si cultural al acesteia, respectand autonomia pacientilor lor. Medicii de familie au responsabilitate profesionala fata de comunitate. In procesul de management al bolii, ei integreaza factori fizici, psihologici, sociali, culturali si existentiali, folosind cunostintele si increderea nascute din contactele repetate. 
Medicii de familie îşi exercită rolul profesional promovand sanatatea, prevenind imbolnavirea si furnizand tratament curativ sau paliativ. Acest lucru se intampla fie direct, fie prin intermediul altor servicii, potrivit nevoilor de sanatate si resurselor disponibile in comunitatea pe care o servesc, asistand pacientii in accesarea acestor servicii. Ei trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru dezvoltarea si mentinerea abilitatilor lor, a echilibrului si a valorilor personale pentru o asistenta medicala efectiva si sigura.

Medicina de Familie - caracteristici:

  1. constituie în mod normal, punctul de prim contact in cadrul sistemului de sanatate oferind acces nelimitat consumatorilor si ocupandu-se de toate problemele de sanatate ale pacientilor fara deosebire de varsta, sex sau orice alta caracteristica a persoanei in cauza.
  2. medicina de familie foloseste eficient resursele sistemului de sanatate coordonand asistenta medicala si reuseste sa asigure  interfata pentru celelalte specialitati asumandu-si rolul de reprezentant al pacientului în relatia cu acestea.
  3. aplica o abordare personalizata, orientata catre individ, familia si comunitatea acestuia.
  4. are un proces unic de desfasurare a consultatiei care  prin comunicarea directă medic – pacient duce la stabilirea unei relatii in timp.
  5. are un proces specific de luare a deciziilor determinat de prevalenta si  incidenta bolilor în comunitate.
  6. medicina de familie se ocupă simultan de problemele de sanatate acute si cronice ale pacientilor.
  7. se ocupa de boala în mod nediferentiat si intr-un stadiu  precoce  ceea ce poate implica o interventie urgenta.
  8. promoveaza sanatatea si starea de bine prin interventii adecvate si eficiente.
  9. are responsabilitate pentru sanatatea comunitatii.
  10. se ocupa de probleme de sanatate  in dimensiunea lor fizica, psihologica, sociala, culturala si existentiala.

SEDIUL CENTRAL

PUNCT DE LUCRU NR.1

PUNCT DE LUCRU NR. 2

PUNCT DE LUCRU NR. 3

Copyright © – 2021 Centrul Medical Andodent. Toate drepturile rezervate. Design by MCGM Web Design

sunati