Centrul
Medical
ANDODENT

Endocrinologie 

Tel.  0760.265.841 / 0766.054.002

Endocrinologie si glandele endocrinei

Endocrinologie - prezentare generala

 Ramura medicala, endocrinologie, trateaza afectiunile glandelor endocrine: tiroida, hipofiza, glandele sexuale si suprarenale si hormonii secretati de acestea. din corpul uman eliberează hormoni. Medicii care se ocupă de aceasta ramura a medicinei, endocrinologie, trateaza persoanele care suferă de dezechilibre hormonale, de obicei declanşate de glandele endocrine sau anumite tipuri de cancer. Scopul general al tratamentului endocrin este de a restabili echilibrul normal al hormonilor găsiti în corpul pacientului.  

Endocrinologie - rol si importanta

    Un rol important il au hormonii care sunt mesageri chimici si care se deplasează de la o celulă la alta. Hormonii sunt eliberati într-o parte a corpului, se deplasează în fluxul sanguin si au un efect asupra altei părti a corpului. Acest lucru ajută diferite părti ale corpului uman să comunice între ele. Hormonii sunt secretati de glandele endocrine, cum ar fi glandele pituitare, tiroide sau suprarenale. Nu toate glandele sunt clasificate ca glande endocrine; de exemplu, glandele sudoripare sau glandele limfatice nu sunt glande endocrine.

Tipuri de afectiuni ale glandelor endocrine

     Tulburările endocrine sunt grupate de obicei în două categorii: cele care apar fie când glandele endocrine produc prea mult sau prea putin dintr-un anumit homon si se produce astfel un dezechilibru hormonal, fie cand se dezvolta noduli sau tumori în sistemul endocrin. Există o multitudine de afectiuni endocrine, dintre care cea mai răspandita este diabetul. 

Ce legatura exista intre endocrinologie, diabet si boli de nutritie ?

   Hormonii generati de glandele endocrine se gasesc in toate organismele care au mai mult de o celula. Acestea influenteaza sau controleaza o gamă larga de activităti fiziologice, cum ar fi cresterea, dezvoltarea, pubertatea, nivelul de vigilenta, reglarea zahărului si apetitul, cresterea oaselor etc.

  Totodata, problemele in domeniul endocrinologie, legate de hormoni si modul în care functioneaza, duc la declansarea unor boli grave, precum diabetul, afectiuni tiroidiene, afectiuni hipofizare, unele probleme sexuale, unele probleme neurologice, pofta de mâncare si obezitate, probleme osoase, cancer etc.

SEDIUL CENTRAL

PUNCT DE LUCRU NR.1

PUNCT DE LUCRU NR. 2

PUNCT DE LUCRU NR. 3

Copyright © – 2021 Centrul Medical Andodent. Toate drepturile rezervate. Design by MCGM Web Design

sunati