Centrul
Medical
ANDODENT

Boli infectioase

Tel. 0760.265.841 / 0766.054.002

Medicul specialist in boli infectioase se afla in contract cu SIGNAL IDUNA, MEDOC, SANOPASS, OMNIASIG, ASIROM,  ALLIANZ TIRIAC

Boli infectioase

Boli infectioase - considerente generale

  Când organismele dăunătoare intră si se înmultesc în corpul uman, se dezvoltă boli infectioase sau infectii.

   Printre acestea se numără ciuperci, bacterii, virusi si paraziti.
Febra, oboseala, modificările stării generale de sănătate, durerea, problemele de respiratie si problemele digestive sunt semnele tipice pentru boli infectioase.
  Una dintre principalele cauze de mortalitate si morbiditate la nivel mondial o reprezinta bolile infectioase, care sunt cauzate de bacterii si virusi. Peste 30 de boli infectioase sunt răspândite în România.

 

Bolile infectioase sunt considerate “boli contagioase” datorita posibilitatii transmiterii lor de la o persoana la alta. Transmiterea unei boli infectioase se poate face pe diferite cai : prin contact fizic cu o persoana infectata, prin lichide, alimente, secretii corporale, obiecte contaminate, prin inhalare (prin aer) sau prin transmitere de la animale.
Printre bolile infectioase provocate de bacterii se numără tuberculoza, celulita infectioasă, infectiile tractului urinar, boala Lyme, tusea convulsivă, meningita bacteriană si streptococul. Printre cele provocate de virusi, enumeram COVID 19, rujeola, varicela, hepatita A, B, C, zoster, gripa, răceala, gastroenterita virală, infecția cu HPV, herpesul genital si HIV/SIDA. Conjunctivita, toxiinfecția alimentară, borelioza si hepatita A sunt mai răspândite în sezonul cald, în timp ce gripa si virusurile respiratorii sunt specifice sezonului rece. Multe dintre infectii sunt virale, ceea ce înseamnă că o persoană le poate prinde de la alta prin respirarea aerului infectat.

Bolile infectioase specifice verii

Chiar dacă de obicei credem că singurul lucru pe care ar trebui să-l facem pentru a ne răcori vara este să evităm soarele, trebuie să acordăm o atentie deosebită igienei noastre personale pentru a preveni ca bolile infectioase să nu ne strice vara.
Conjunctivita, toxiinfectia alimentară, borelioza si hepatita A se numara printre bolile infectioase care se manifesta frecvent vara.

SEDIUL CENTRAL

PUNCT DE LUCRU NR.1

PUNCT DE LUCRU NR. 2

PUNCT DE LUCRU NR. 3

Copyright © – 2021 Centrul Medical Andodent. Toate drepturile rezervate. Design by MCGM Web Design

sunati